Готови сме за изборите. БСП е сериозна партия, която е

...
 Готови сме за изборите. БСП е сериозна партия, която е
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП ще работи за кабинет, защитаващ интересите на българските граждани

 „ Готови сме за изборите. Българска социалистическа партия е сериозна партия, която е над 130 години на политическия терен. В добра форма сме, направихме добър колектив и хубава стратегия. Най-важното е, че има с какво да излезем пред хората, защото последните няколко месеца успяхме с поддръжката на наши сътрудници да създадем значими обществени политики, които се утвърждават от хората. Ние към този момент започнахме и не сме спирали да вършим срещи с нашите евентуални гласоподаватели ”. Това съобщи на прага на изборите лидерът на листата в Плевен проф. Румен Гечев.
В ефира на Bulgaria On Air проф. Гечев уточни, че Българска социалистическа партия е проблем за външни фактори, които не желаят положителното на България: „ Външни фактори, които желаят да въвлекат България във война, които желаят България да заплати висока икономическа цена, а те да печелят нови сътрудници в НАТО. В България има олигарси, които имат интерес да управляват политическите партии, само че Българска социалистическа партия не се поддава на такова въздействие ”,заяви той.
Социалистът уточни, че Българска социалистическа партия пази ползите на работещите, изключително на младите фамилии, хората в затруднено състояние и бизнеса, с съответни стъпки.
Той  коментира още, че Българска социалистическа партия не се тормози от новата партия „ Левицата! ”: „ Избирателят доста елементарно ще разбере каква е разликата сред оригинала и подправеното копие. Няма смисъл от основаването на нова партия, в случай че тя копира програмата на друга партия, това опонира на здравия разсъдък ”, сподели социалистът.
Проф. Гечев застана зад безапелационната позиция на Българска социалистическа партия срещу даването на оръжия за Украйна и уточни, че за левицата е значим националният интерес на страната.
Той уточни, че Българска социалистическа партия би седнала на една маса за диалози с всеки, който има хрумвания потребни за България: „ Ние показахме на цяла България, че можем да работим по избрани проблеми и с партии, които наподобяват неприемливи. Винаги, когато има положителни хрумвания, които да бъдат в интерес на българския народ е добре пристигнало. Важно е какво се предлага, а освен кой го предлага. ”, акцентира той.
Проф. Гечев припоми, че Българска социалистическа партия е била най-близо до съставянето на кабинет с третия мандат и е декларирала подготвеност за диалози с всички парламентарно показани сили: „ Колегите от Политическа партия обаче взеха решение, че е по-добре да се върви на избори. Така губим още няколко месеца и сме с бюджет от 2022г., а напрежението в страната към този момент стартира да пораства. Парите на общините и на държавните организации не стигат “, сподели той и уточни, че при високите равнища на инфлацията в страната няма по какъв начин миналогодишният бюджет да покрива нужните потребности: „ Това постанова наложително да има кабинет и първата му работа да бъде нов бюджет за 2023г. ”,  добави социалистът.
Водачът на регион Плевен напомни и свършеното от социалистите в 48-ото Народно събрание: безвъзмездни учебници до 12-ти клас, безвъзмездни детските градини и ясли, увеличение периода на майчинството и обезщетенията, увеличение минималната работна заплата, стъпки в преструктурирането на пенсионната система: „ Успяхме, тъй като можем да приказваме с другите. ”,заключи професор Румен Гечев и акцентира, че Българска социалистическа партия ще работи за кабинет, който да пази ползите на българските жители.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР